top of page
Summer School 2024

Το TransfoLAB ATH προτείνει ένα καλοκαίρι διαφορετικό για τα παιδιά μας, γεμάτο  αντικείμενα και δημιουργικότητα! Θα μάθουμε διαφορετικές δημιουργικές τεχνικές για ποικίλες χρήσεις και με διαφορετικά υλικά. Βασικός μας αξόνας είναι η κυκλική οικονομία, η επαναχρησιμοποίηση, η σχεδιαστική σκέψη (design thinking) και η βιώσιμη κατασκευή, ενώ κάθε εβδομάδα θα ασχολούμαστε με διαφορετικά αντικείμενα και τεχνικές (κατασκευή, κοσμήματα, ξυλουργική, υφάσματα κλπ.).  Θα μάθουμε πώς να εντοπίζουμε ή να φτιάχνουμε νέα υλικά, πώς να σχεδιάζουμε μέσω της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης (creative reuse), πως να δημιουργούμε νέα υλικά μέσω της καινοτομίας (material innovation) και πως να μεταμορφώνουμε κοινά καθημερινά απορρίμματά μας σε νέα αντικείμενα με υπέροχα σχέδια! Στο τέλος κάθε εβδομάδας, θα κάνουμε μια μικρή έκθεση με όλες τις δημιουργίες των παιδιών και για να το γιορτάσουμε θα κάνουμε ένα μικρό πάρτυ! Οι ομάδα μας θα είναι μικρή, έως 12 παιδιά, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τη μέγιστη φροντίδα και ασφάλεια, με επικεφαλής δύο εκπαιδευτές και έναν βοηθό. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται και στα αγγλικά και στα ελληνικά ανάλογα με την προτίμησή σας.

Γλώσσες: Αγγλικά και Ελληνικά

Τοποθεσία: Ανδρέα Παπανδρέου 85-87, 15232 Χαλάνδρι

Ημερομηνίες: 17/06 - 05/07 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 με 17:00

Χωρητικότητα: ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 5 - μέγιστος 12

Ηλικίες: 8 - 12 ετών

Τιμή: 175 €/εβδομάδα (συμπ ΦΠΑ) (10% έκπτωση στη τελική τιμή για αδέρφια και για κρατήσεις άνω της 1 εβδομάδας)

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 25 Απριλίου έως 16 Ιουνίου 2024

Το μεσημεριανό δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και τα παιδιά θα πρέπει να το φέρουν ό από το σπίτι. 2 σνακ την ημέρα ανά παιδί θα προσφέρονται από εμάς.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα ή καλώντας μας στο 2106811141.

20240127_123413.jpg
IMG_8385.JPG

17 - 21.06.2024

Ο υπέροχος κόσμος της Βιώσιμης Δημιουργίας 

H πρώτη εβδομάδα του summer school θα είναι γεμάτη κατασκευές με ποικιλία υλικών στα οποία δίνουμε “δεύτερη ζωή”. Κάθε μέρα θα πραγματευόμαστε και ένα διαφορετικό υλικό με στόχο την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση και το upcycling (την αναβαθμιστική ανακύκλωση). Θα μιλήσουμε για τα απορρίματα και την έννοια των “Precious Plastics”. Θα μάθουμε πως να σχεδιάζουμε αντικείμενα μέσω δημιουργικής διαδικασίας και θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές τεχνικές μεταμόρφωσης με σκοπό να κατασκευάσουμε διαφορετικά προϊόντα από χρησιμοποιημένα υλικά. Στο τέλος της εβδομάδας τα παιδιά θα έχουν αρκετά αντικείμενα να πάρουν μαζί τους στο σπίτι!

ΔΕΥΤΕΡΑ - Σαφάρι Σκουπιδιών/ freestyle creation

ΤΕΤΑΡΤΗ - Δουλεύοντας με πλαστικά απορρίμματα
ΤΡΙΤΗ - Δουλεύοντας με το χαρτί
ΠΕΜΠΤΗ - Ξύλινα απορρίμματα και φυσικά χρώματα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Μεταλλικά Απορρίμματα

f233cfe7-c582-4768-b578-7ead58aec21e.jpg
WhatsApp Image 2024-01-27 at 4.03.18 PM (2).jpeg

24 - 28.06.2024

Μικροί Τεχνίτες - Δημιουργική επαναχρησιμοποίηση

Σ’αυτήν την σειρά δραστηριοτήτων η οποία είναι αφιερωμένη στον κόσμο της χειροτεχνίας τα παιδιά θα μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές τεχνικές θετικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Μέσω δραστηριοτήτων θα μάθουμε βασικές έννοιες της κυκλικής οικονομίας, πως να επιμηκύνουμε την ζωή των αντικειμένων τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά σμίγοντας παραδοσιακή και νέα γνώση και δίνοντας αξία σε πράγματα τα οποία θεωρούμε απορρίμματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε κάτι καινούργιο. Θα δουλέψουμε με παλιά ρούχα, θα μάθουμε μέσω αισθητηριακών ασκήσεων και ποικίλων υλικών και θα μεταμορφώσουμε αντικείμενα με διασκεδαστικά αποτελέσματα. Στο τέλος της εβδομάδας τα παιδιά θα έχουν αρκετά αντικείμενα να πάρουν μαζί τους στο σπίτι!

ΔΕΥΤΕΡΑ - Υφαντική με πλαστικά υλικά
ΤΡΙΤΗ - Φτιάχνοντας μουσικά όργανα και παιχνίδια από απορρίμματα
ΤΕΤΑΡΤΗ - Φτιάχνοντας κοσμήματα από πλαστικό και άλλα απορρίμματα
ΠΕΜΠΤΗ - Ύφασμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ανακυκλωμένο Σχέδιο
 

WhatsApp Image 2023-07-05 at 13.48.38 (4).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-05 at 13.48.39 (8).jpeg

01 - 05.07.2024

Το βιολογικό είναι φανταστικό! - Κατασκευή με βιοϋλικά

Στην τελευταία μας εβδομάδα θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των βιοϋλικών. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε πλαστικά τα οποία είναι φιλικά προς τον πλανήτη μας, θα αποξηράνουμε τις φλούδες από φρούτα και λαχανικά για να τα χρησιμοποιήσουμε στις δημιουργίες μας, θα ανακατέψουμε τσόφλια από αυγά με διαφορετικά υλικά για να φτιάξουμε βιοπορσελάνη, θα χρησιμοποιήσουμε την φύση στις δημιουργίες μας κλπ. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε αρκετά βιοϋλικά να πάρουμε σπίτι μαζί μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ - Δουλεύοντας στη φύση (Σαφάρι Κήπου)

ΤΕΤΑΡΤΗ - Χύτευση με διάφορα βιοϋλικά
ΤΡΙΤΗ - Βιοπορσελάνη & Βιοκεραμικά
ΠΕΜΠΤΗ -Ύφανση με φυσικά υλικά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Οργανικά υλικά

Πρόγραμμα Ημέρας

9:00 - 9:30 - Άφιξη

9:30-10:00 - Κύκλος

 

*Συζητάμε τις δραστηριότητες της ημέρας, τους κανόνες και τις προσδοκίες μας

*Μοιραζόμαστε κάτι σχετικό με τις δραστηριότητες της ημέρας ή από τις ζωές μας

*Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα

 

10:15 - Πρωινό/Σνακ/Παιχνίδι

 

11:00 - Εργαστήριο (1η Δραστηριότητα)

 

* Συμμετέχουμε στην κύρια δραστηριότητα ή το μάθημα που έχει προγραμματιστεί για το πρωί

 

13:00 - Γεύμα (κάθε Τρίτη πικνίκ στον κήπο)

 

13:30 - Δραστηριότητα στη φύση

 

*Δευτέρα- κυνήγι εντόμων

*Τρίτη - ταΐζουμε τα ζώα του κήπου

*Τετάρτη - ώρα για κηπουρική

*Πέμπτη - νεροπαιχνίδια

*Παρασκευή - τεμπέλιασμα

 

14:00 - Εργαστήριο (2η Δραστηριότητα)

 

*Συμμετέχουμε στην δραστηριότητα ή συνεχίζουμε από το πρωί

 

15:30 - Απογευματινό Σνακ (Φρούτο)

 

15:45 - Ώρα για χαλάρωση

 

*Δευτέρα, Τετάρτη - ντοκιμαντέρ ή βίντεο με θέματα σχετικά με τη δημιουργία, τη φύση, τη σχεδιαστική σκέψη

*Τρίτη, Πέμπτη - επιτραπέζια παιχνίδια και ζωγραφική

*Παρασκευή - μικρό πάρτι

 

16:45 - 17:00 - Τέλος της ημέρας - Αναχώρηση

Εκπαιδευτές

Marija Angelova

71e14c44-7bcf-4e59-a7f5-b343bb3740d0.jpg

Η Marija πραγματοποιεί δραστηριότητες και εργαστήρια που βασίζονται στην κυκλική οικονομία, τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση και την καινοτομία υλικών. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους της κοινότητας εστιάζοντας στη συνεργασία, ενθαρρύνοντας τις κοινές δραστηριότητες και ενδυναμώνοντας τα μέλη της. Είναι επίσης η δημιουργική δύναμη πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας, καταγράφοντας και ανακοινώνοντας τα εργαστήρια αλλά και όσα συμβαίνουν στον χώρο μας γενικότερα, χρησιμοποιώντας περιγραφικές αφηγήσεις, δυναμικά βίντεο και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

Η Marija έχει περισσότερα από 10 χρόνια προϋπηρεσίας στην διαμόρφωση και την υλοποίηση δραστηριοτήτων με παιδιά, ενώ το πτυχίο της είναι στα Οικονομικά

Neda Tozija

WhatsApp Image 2024-04-24 at 15.02.13.jpeg

Η Neda εστιάζει στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και νέους που ενδιαφέρονται για τον αειφόρο σχεδιασμό, τη δημιουργία, την κυκλική οικονομία και την συμπερίληψη. Επίσης, ηγείται των διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων που συνδέονται με την κυκλικότητα, τη δημιουργία και τη βιωσιμότητα.

Η Neda έχει περισσότερα από 20 χρόνια προϋπηρεσία στο project αλλά και το product management, στη διαμόρφωση διαδικασιών και τη διαχείριση οργανισμών. Έχει σπουδάσει Βιομηχανικός Μηχανικός και είναι κάτοχος MBA.

Αποστολοπούλου Δέσποινα

Σπούδασα στο εθνικό και καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία. Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση των παιδιών! Έκανα πρακτική σε ένα σχολείο στην Καλλιθέα και έπειτα δούλεψα τρία χρόνια σε έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό στο χαλανδρι! Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να κάνω κατασκευές να ταξιδεύω και να χορεύω!

Background
Background
bottom of page